Konstnärsgruppen Extern

Åtta konstnärer visar här målningar i akvarell, akryl och olja, skulpturer och textila verk.

Presentation av mig

Gerd Ervelin

Jag är bildkonstnär och arbetar främst i olja och akvarell, men hemma i min Ateljé  Torslund  experimenterar jag även med andra uttryckssätt som t ex akryl, tusch och pastellmåleri. Jag provar också olika motiv i batikteknik och textil.

Jag är född och uppväxt på östkusten, i Västervik , men flyttade efter avslutade studier i Linköping till västkusten och Falkenberg.

Har sedan ungdomsåren  i stort sätt alltid målat. Jag är utbildad lärare med tillval bild. Har studerat på Gerlesborgs konstskola och för olika enskilda konstnärer.

Jag är medlem i Falkenbergs konstnärsförening.

Sedan 2005 även medlem i konstnärsgruppen Extern.  

Mitt sätt att måla har under tidens gång utvecklats och förändrats men jag har alltid återvänt till akvarelltekniken. Den passar min personlighet och jag tröttnar aldrig på att fascineras av vilka möjligheter och utmaningar som uppstår när vatten och färgpigment  blandas på papperet och hur motivet ändrar form och riktning under arbetets gång.

Att bygga upp en oljemålning långsamt steg för steg med lager på lager få fram ett bestämt uttryck med oljefärgens  möjligheter är också en spännande utmaning.

Jag inspireras av det halländska landskapet där motiven ofta blir hav och strand eller skog och blommande miljöer. Motiv med naturlyriska skildringar dominerar. Likaså är skärgård ett genomgående tema - västkust som östkust. Jag får också inspiration av resor i olika delar av Sverige eller andra länder.  

Min önskan är att mina bilder ska ge betraktaren något av det jag själv upplever av känsla och stämning i målandets ögonblick.  

Välkommen till min ATELJÉ  TORSLUND  I  ÄTRAFORS

070-2198558   (Swish)

gerd@ervelin.com

www.gerdervelin.weebly.com